Makerdays

Förra veckan åkte sju pedagoger ifrån Solnas grundskolor ner till Göteborg för att delta i Makerdays.  Under två dagar fick de prova på att skapa inom makerkulturen och även testa olika slags programmering.  Emelie Karlsson, lärare på Skytteholmsskolan har beskrivit ett av momenten som hon genomförde under Makerdays.

Sphero

Under Makerdays fick vi chansen att prova på att använda roboten Sphero. Vi skulle komma på en berättelse med hjälpa av kort som vi skulle dra från fem olika tallrikar (se bild). Tallrikarna representerade olika kategorier, exempelvis karaktär, genre och händelse. De olika kategorierna gjorde att det blev en väldigt rolig berättelse med mycket fantasi. När vi sedan hade skapat vår berättelse skulle vi bygga en bana till roboten som inspirerades av berättelsen. För att roboten skulle kunna åka bana var vi tvungna att programmera den. Vi fick då använda en app som hette Tickel och lära oss hur vi skulle göra för att programmera Sphero. Detta var väldigt roligt och spännande men också lite klurig. Det blev en hel del problemlösning och mycket samarbete för att få det att fungera.


Den här uppgiften är bara en av många spännande uppgifter vi fick göra under Makerdays. Men det var denna jag fastnade mest för eftersom man kan gör så många olika saker med roboten Sphero och kombinera den med olika ämnen. Den kan också användas utomhus vilket jag tyckte lät väldigt spännande!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s