Nya tider!

Under senare delen av hösten har jag varit på Skytteholmsskolan i omgångar och gått genom korridoren där högstadieeleverna håller till. Eleverna har suttit på bänkarna och samtalat eller stått och hängt vid sina skåp under rasten.

Idag när jag kommer till skolan går jag genom samma korridor men nu är bilden förändrad. Nu sitter alla elever med datorer i knät. Det samtalas om det som visas på skärmen och hörlurar delas för att lyssna på musik. De flesta elever tittar upp och hälsar glatt när jag kommer!

Två dagar i veckan kommer jag att vara på skolan för att stötta upp i det digitala arbetet i klassrummet så att lärarna ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet men också för att kunna dokumentera vad som fungerar bra samt vilka fallgropar det finns i en initieringsfas när en skola digitaliserar.  

Idag har jag fått vara med när en klass har fått tillgång till Office365 för första gången! De såg snabbt fördelarna med att kunna dela dokument med läraren och varandra, samt få återkoppling från sin lärare!

Ser fram emot det fortsatta arbetet under våren!

Advertisements

One thought on “Nya tider!

  1. Annika

    Roligt att både elever och lärare verkar uppskatta de nya verktygen. Så bra att kunna få respons från läraren på de arbeten man håller på med eller arbetar med direkt in i dokumentet.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s